Протетичка библиотека: активни ампутирани

Бјорн Есер са блога Ацтиве Ампутее верује да би начин на који се бавимо протетиком требало да се промени. Он је заљубљеник у природу, још више од његове ампутације, али се не слаже са границама социјалне и медицинске подршке за особе са инвалидитетом.

Са неуморном жељом да побољша услове за особе са ампутацијом, Бјорн Есер или Ацтиве Ампутее< /ем>, је постао истакнута личност у борби за мобилност. У овој епизоди Гагарина, Есер говори о протетици, спортовима на отвореном и зашто мобилност не би требало да буде луксуз заједно са главним уредником Еурозине-а Реком Кингом Папом.

Прочитајте више о Бјорну Есеру и његовим авантурама на његовом Блог Ацтиве Ампутее.
Еурозине · Протетичка библиотека: тхе Ацтиве Ампутее
Тема мобилности и инвалидитета се такође говори у епизоди „Границе нормалности“ по стандардном времену која је премијерно приказана у фебруару ове године:

[чланак ид=30610]
Инвалидитет је одувек био део људског стања; инклузија и приступачност нису предности за проширење, већ мере које би користиле свима. Европски прописи су прилично добри, али пракса често заостаје. У овој епизоди Стандардног времена разговарамо о приступу, смештају и ставовима.

Translated by
Display Europe
Co-funded by the European Union
European Union

Translation is done via AI technology. The quality is limited by the used language model.

Published 4 September 2024
Original in English

Newsletter

Subscribe to know what’s worth thinking about.

Related Articles

Cover for: Ukrainian refugees with HIV adjust to care abroad

On top of housing, work and schooling, Ukrainian refugees with HIV face an additional, urgent difficulty: how to access the antiretroviral medicines they need to suppress the virus. In Poland, they face a particular stigma, causing many HIV positive refugees to conceal their health status.

Cover for: Taming the ship of fools

Environmentalists seem locked in an interminable battle with fossil fuel lobbyists. But earlier apocalyptic narratives offer another reading of conflicts that demand a decisive shift of perspective.

Discussion